Sunday, September 18, 2011

citer kawen...kawen..kawen...

tadi kat umah duk asyik layan pesbuk mak panggil suh tengok melodi...guess what?? ape la agaknye mak suh tengok?? korang tengok melodi x siang tadi???

dipendekkan citer...

kalau da melodi tu mesti citer sal artis kan? haaa, minggu nih mmg ramai org wat walimatulurus kot..ambik kesempatan cuti HARI MALAYSIA kot kan...so, g la duk terconggok depan tv tgk majlis kawen Eira Syazira dgn Azad Jazmin..akhirnya...selamat suda..hihiii...duk tengok si Azad mase majlis akad nikah..nangis weh...haa, berat da tu tanggungjawab..hihii...

haaa, ni bace ni....

------------------------------------------------------------------------------------
"Aku terima nikahnya si dia binti si ayah dia dengan mas kahwinnya RM.."
Bunyi macam senang? Nah ini erti sebenarnya:

"Aku tanggung dosa-dosa si dia dari ibu bapanya, apa saja dosa yang dia buat, dari dedah aurat hingga ke tinggalnya solat, aku tanggung dan bukan lagi ibu bapanya tanggung, dan aku tanggung semua dosa bakal anak-anak aku. Kalau gagal, maka aku fasik, dayus & aku rela masuk neraka, aku rela malaikat Zabaniyah melibas aku hingga pecah badanku."
------------------------------------------------------------------------------------

suke ekk orang kawen ek...hihii...toing2 ^_^


lepas tu keluar plak Ashraf Muslim a.k.a Ustaz Amirul kawen ngan pasangan die la...xkan ngan sy pulak kan...hahahaha....gatai! :P

huhuu...sangat cantek baju kawen mereka...kacak vs cantek..nak mcm ni jugak! hik2



cantek..cantek..cantek.....( senyummm x ingattt!) apesal asyik cite kawen orang jek nih...ok....jumper lagi nak berangan jap...ha ha ha ha........daaa~


waa..Ramainyer Orang Kawen!

lalalaa~ disebabkan minggu ni g kenduri kawen akak senior mase skul dolu2, so ade la jugak mende nak d cerite...akak ni name die Puteri Raifana..haa, so wedding die pon ala2 tuan puteri la gituu~ ^_^.. sangat cantekk! memang nampak grand jugak la, sebab wat kat dewan..tepi swimming pool lagi tau... xnak ckp banyak la..tengok la pic2 nie yer..ni pon ambik pic yg mber2 kak put3 ambik..hehe mintak publish yer..^ ^"


haaa..amacam???cantek kan?? cantek kan?? hihihii~ tetibe terlebih suke pulak! hik2

Tahniah kak puteri ..semoge bahagia selalu,dirahmati Allah hendaknya
hubungan yang baru terjalin dan semoga kekal ke anak cucu ++ hingga hujung nyawa..weee~ Puan Puteri!


p/s: Anda bile lagi??? ^ ^"


Sunday, September 11, 2011

JaTuh CinTa ^___^"

huhuuu~ haluuu...haluuuu..(sambil lambai2 tangan perasan mcm artis gituu) hakk3

disebabkan kebosanan yang terlampau melanda diri ini mlm minggu ini, maka saya berbesar hati mengupdate blog untuk menghilangkan kebosanan dan ketidakmengantukan mata ini..haaaaa~ :P

nii nak citer nih, semalam buat pertama kalinya sepanjang tempoh perkhidmatan di klinik gigi tu, ade majlis @ makan besar kat Tekam Plantation Resort sempena persaraan En. Adnan..teruje la jgk nak g mkn2 kat situ..maklumlah sebelum2 nih kitorg asal wat majlis mkn2 jek..sume wat kat klinik bergotong royong masak , mkn pon kat klinik juger..klinik..klinik..klinik...huhhhh...menyampah pon ader...hahaa

walaupon kat tekam tu la tempat saya sekolah dari form 1 sampai la ke form 5...tapi suke la jgk nak g situ...hihiii...dinner pulak..++ mood raye ada lagi...huhhh..melaram la aper lagi..kui3...korang ni tau x Tekam Plantation Resort 2 cmne...ishhhh..xkan xtau...aper la...penah kuar tv tu banyak kali...

ni ade cikit gambor lau nak tengok...hihiiii





haaa...amacam???? cun tak???? ngeee~ kat sini mcm2 lagi ader...ade tasik tempat berkayak..lau nak masuk gua kota gelanggi pon under resort ni la...(aku pon last masuk gua tu mase aku kecik2 dulu...name jek duk situ) blushing**


ehhh..ehhh...eh...panjang plok pulak citer...ok2...berbalik kepada tajuk entry ini iaitu "jatuh cinta" ceeewahh! sebenarnye bukan jatuh cinta ape...bukan jugak jatuh cinta kat org...hahha...parah la lau nak jatuh cinta banyak kali...haiiyaaa! =_=" sebenarnyerrrr jatuh cinta kat benda alah ni haaaaa:


sangat kiut miut...suker3~~ ^_^




haaa, lau xnak pin yang clip pon ade gak..bukan bunga jek...












hahaha....comel kan...mende nih actually da lame kot, tapi disebabkan da lame kot x sibuk2 pasal tren2 terkini so, mls nak ambik pot...hahha!
so, bila pakai gini la jadinya budak yang da x berapa nak budak da nih...sobb.sob..T__T"















hahaha...sgt la x ingat bila dapat bergambar! isk3~ lupe lak nak tunjuk gambo org yang diraikan..hihihiii...




haaa! ni la die Tuan Haji Adnan kita...pencen sudaa..huhhh...aku ?? hai jgn nak berangan la oiii...tggu la lagi 36 tahun baru la saya pencen...seram jek 36 tahun...huhuhuuu....



aper2 pon hidup kene slaloo ceriaa winkk3~ assalamualaikum~ see u guys ...^___^"






Monday, September 05, 2011

lalalla~ hari rayer cum merdeka...yuuhuuuu~

lalaaaa...haaiii3.... Aper kabor org kampung...ecece! mcm la rayer kt kampung..alah, xkesah la umah mak kire kampung jgk la kn2????..hik3 ^_^"..org nyanyi lagu balik kampung aku pon nak nyanyi jgk..wahhaaa~."ho3..balik kampung..hati girang.." janji balik kampung jugak..kui3..

keboommm***
kepommm***
pommmm**

Wuhuu~ sgt la meriah bunyik mercun..alahaii...begitula yer lau da time rayer gini kn..mercun2 ni da mcm satu perkare wajib kn...

haai selamar hari rayerr...kami semua ucapkan.. Menikmati hidangan yg kami sediakn...lalallaa~

haaa..tibe juger hari yg dinanti2 kn...ape lg...rayer la!!!!
Baju baru..mkn2 time..kuih raye memenuhi meja...mmg gemuk laa..hik3.
Pagi rayer selepas bermaafan..aper lg bergmbr la....tapi rayer tahun ni kureng cikit coz akak2 sume berayer dirumah mertua mereka so, tinggal la yg kechil2 ini...tapi rayer tetap rayer..hohoho

aper pon...raye kedua sudah meriah dengan anak2 buah, akak2 dan abg sume balik berkumpul kat umah...mcm2 gaye da....

rayee...rayee..rayer..





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...